• Evenemang idag
Tisdag
13
Mars 2018
Folkteatern Göteborg Göteborg

Boksläpp: The Freedom Theatre

The Freedom Theatre är ett kulturcentrum i flyktinglägret i Jenin på Västbanken, med fokus på teater och utbildning för unga palestinier. Denna kväll firar vi släppet av antologin Performing Cultural Resistance in Palestine tillsammans med medgrundaren Jonatan Stanczak, medredaktören Johanna Wallin och samtalsledaren och medförfattaren Robert Lyons. Under kvällen medverkar även regissören Lars-Eric Brossner och regiassistenten Nawar Hermiz, som i vintras satte upp Jinan Longstocking (Pippi Långstrump) på The Freedom Theatre, i samarbete med Folkteatern.

Boksläpp och samtal
Tisdag 13 mars kl 18-20
Foajén, Folkteatern
Fri entré

-----

The Freedom Theatre
The Freedom Theatre, Frihetsteatern i hjärtat av Jenins flyktingläger i Palestina, har rönt uppmärksamhet världen över. Under sitt första decennium växte Frihetsteatern från en provisorisk teaterhall med inhyrda plaststolar till det största kulturcentret på norra Västbanken, som utbildar skådespelare, scentekniker, kulturarbetare, fotografer, filmskapare och lärare, turnerar internationellt och har ett omfattande nätverk av samarbetspartners, däribland Göteborgs universitet och Folkteatern.

Pippi Långstrump i Palestina
Under vintern har regissören Lars-Eric Brossner arbetat på The Freedom Theatre, där man satt upp Jinan Longstocking (Pippi Långstrump) av Astrid Lindgren, i samarbete med Folkteatern. Under kvällen kommer Lars-Eric och regiassistenten Nawar Hermiz att berätta om det känsloladdade arbetet.

Boksläpp
I antologin The Freedom Theatre: Performing Cultural Resistance in Palestine (LeftWord Books, 2018) skildras för första gången teaterns historia, verksamhet och vision genom några av dess nyckelpersoner. Antologin ger också utrymme för gedigna analyser av den kontext i vilken Frihetsteatern verkar, och av begreppet Cultural Resistance, kulturellt motstånd, som är centralt i teatern. Internationella konstnärer, akademiker och aktivister som står nära teatern bidrar med personliga och professionella perspektiv på Frihetsteaterns verksamhet.

Möt Jonatan Stanczak, medgrundare till Frihetsteatern och Johanna Wallin, medredaktör för The Freedom Theatre: Performing Cultural Resistance in Palestine och redaktör för Rehearsing Freedom – The Story of a Theatre in Palestine. Samtalet leds av Robert Lyons, lektor i teaterstudier vid Göteborgs universitet, som är medförfattare till antologin.

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Folkteatern Göteborg). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Boksläpp: The Freedom Theatre, Folkteatern Göteborg

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars