• Evenemang idag
Onsdag
14
Mars 2018
Majornakyrkan Göteborg

Musikcafé

Majornakyrkan tillsammans med Studieförbundet Bilda, presenterar cafékväll; Den goda staden – Annette Vejen Tellevi utmanar och inspirerar oss kring frågor om stadsbyggnad. Hur skall vi bygga den goda staden för framtiden? Annette är medlem i nätverket Yimby – Yes in my backyard – som arbetar för en tät blandstad istället för en gles bilstad.
Med oss har vi återigen Anton Anderi. En göteborgsk trubadur som skriver musik och texter nära livet och med oerhörd känsla.

Under kvällen finns enklare Fairtrade-fika.

Mer om Yimby:
Göteborg är idag en snabbt växande storstad. Befolkningen blir större, arbetstillfällena fler. Unga människor söker sig hit för att leva här. Det är inget problem, utan en möjlighet. Göteborg är en gles stad, enorma centrala ytor väntar på att bebyggas. Förorter väntar på att förtätas och bindas ihop med staden. Det är bra. Genom att bygga mer och förtäta och integrera staden, kan vi minska bilismen, stärka kollektivtrafiken och skapa en socialt, ekologiskt och ekonomiskt hållbar stad.

Yimby Göteborg vill att det som byggs ska följa kommunens översiktsplan, dvs. vara tät, levande blandstad (som tex. Långgatorna). Så är det tyvärr inte idag. Istället bygger man isolerade, låga, glesa och dyra bostadsöar utan verksamheter i gatuplanet. Det vill Yimby ändra på

Yimby står för "yes in my backyard", alltså en i grunden positiv syn på förtätning i närområdet.

I siffror

81 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Majornakyrkan). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Musikcafé, Majornakyrkan

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni