• Evenemang idag
23-1
Feb-Apr 2018
3:e Våningen Göteborg

Flatbed + Fredrik Åkum

FLATBED // Fredrik Åkum

24 februari – 1 april 2018
Ons–sön kl 12–16. Fri entré


Förhandsvisning (med musik och förfriskningar) fre 23 feb kl 17-21
Vernissage lör 24 feb kl 12-16
Välkommen!

Fredrik Åkum är tillbaka i 3:e Våningens utställningshall. Denna gång i en separatutställning med målningar, skulpturer och en textil installation. Verken har sin utgångspunkt i måleriet, upprepningar och ett abstrakt förhållningssätt till kopieringsmaskinen - ett återkommande verktyg i Fredrik Åkums konst.

I separatutställningen Flatbed presenterar Fredrik Åkum nyproducerade verk. En serie målningar visas tillsammans med skulpturer och en textil installation. Verken har sin utgångspunkt i måleriet, upprepningar och ett abstrakt förhållningssätt till kopieringsmaskinen. Titeln Flatbed refererar till just kopieringsmaskiner, eller skanners, som är ett återkommande verktyg i Åkums konst, där han reducerar, reproducerar och använder sig av tidigare verk för att söka abstraktioner och förvrängningar. Ett verktyg som han ofta använder i sitt parallella intresse för fanzines och artist books.

Fredrik Åkum (f. 1987) tog sin masterexamen i fri konst vid Akademin Valand 2013 och har sedan dess bott och arbetat i Göteborg. Hans verk finns representerade i europeiska, asiatiska och amerikanska samlingar samt på ett flertal offentliga platser i Sverige. Under det senaste året har han varit aktuell med utställningar i Stockholm, Malmö, Köpenhamn, New York, Paris och Göteborg. 2016 tilldelades Fredrik Åkum Sten A Olssons Kulturstipendium med motiveringen ”För ett variationsrikt konstnärskap, som med gåtfull lyster frilägger tillvarons konturer tilldelas Fredrik Åkum stipendium för 2016 från Sten A Olssons Stiftelse för Forskning och Kultur.” Stipendiet innebar bland annat en utställning på Göteborgs Konstmuseum (2016–2017). Han mottog även det Adlerbertska Kulturstipendiet på Göteborgs Stadsmuseum tidigare samma år. Fredrik Åkum är representerad av Gallery Steinsland Berliner, Stockholm.

Hemsida: http://fredrikakum.com

Utställningen genomförs med stöd av Göteborgs Stads kulturnämnd.

I siffror

46 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(3:e Våningen). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Flatbed + Fredrik Åkum, 3:e Våningen

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars