• Evenemang idag
Tisdag
13
Mars 2018
Lorensbergsteatern Göteborg

Tommy Emmanuel & Anthony Snape

** UTSÅLT **

Tommy Emmanuel är en av Australiens mest respekterade och älskade musiker och hyllad av många som världens bästa gitarrist. Nu kommer han äntligen tillbaka till Göteborg för en konsert på Lorensbergsteatern den 13 mars. Som special guest ser vi Anthony Snape.Född på den australiensiska landsbygden plockade Tommy upp sin första gitarr vid fyra års ålder och började snart turnera med familjebandet över hela hemlandet. Idag är han 62 och turnerar sedan länge över hela världen, flitigt. Det är inte ovanligt att han gör över 300 spelningar per år och bländar publiken med sitt smått osannolika och spektakulära gitarrspel och artisteri.

Han fungerar som ett enmansband och hanterar melodin, de bärande ackorden och basen samtidigt. Allt görs med otrolig karisma, fantastisk hastighet, fingerfärdighet och med oerhörd känsla för melodin. Tommy Emmanuel är en mästermusiker, en av de mest spännande och eftertraktade artisterna som finns.

Gitarrlegenden Chet Atkins var en av de första som inspirerade Emmanuel att prova ”fingerpicker”-stilen som barn. Årtionden senare blev Atkins själv ett av Emmanuels största fans. Emmanuel har otaliga gånger hedrats i Guitar Player Magazine´s läsaromröstningar, och Tommy är en av endast fem musiker, handplockade av sin mentor Chet Atkins, som blivit tilldelad den prestigefyllda titeln certifierad gitarrspelare (CGP).

Tommy Emmanuels prisbelönta karriär sträcker sig genom fem decennier och flera genrer som jazz, rock, blues och country.

Senast han var i Göteborg var i mars 2015 då han bjöd oss på en fantastisk utsåld konsert. Att genier som Eric Clapton, Stevie Wonder, Joe Satriani med flera hyllar honom som något utöver det vanliga säger en hel del. Detta tillsammans med enastående recensioner vart han än landar gör att vi vågar lova att denna konsert kommer bli oförglömlig.

“When you see him playing you think ‘Oh my god, he’s doing that all by himself’.” – Eric Idle, Monty Python
”Imagine Chet Atkins with the testosterone of Eddie Van Halen…” – Steve Vai
”He is one of the greatest guitar players I’ve ever seen” – Eric Clapton
”The first time I saw Tommy Emmanuel, I was stunned into silence… It’s just extraordinary to watch him play.” – Joe Satriani

Åldersgräns: 13 år
Dörrar: 18.00 | På scen: 19.30
Presenteras av Live Nation & KB West

KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(Lorensbergsteatern). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Tommy Emmanuel & Anthony Snape, Lorensbergsteatern

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Mars