• Evenemang idag
Torsdag
15
Mars 2018
OCEANEN Göteborg

Liima

Torsdag 15 mars / 19.00 / 150 kr / 20 år

Liima bildades av den finska perkussionisten Tatu Rönkkö tillsammans Mads Brauer, Casper Clausen och Rasmus Stolberg från det danska bandet Efterklang.


Debutalbumet ”ii” släpptes på legendariska 4AD, 2016 och har låtar som skrevs under fyra långa veckor i Finland, Berlin, Istanbul och Madeira. Varje vistelse på dessa olika platser slutade med en live konsert där utförde de just nyskrivna låtarna framför en publik.

Liima hittade spontaniteten i att skriva och utföra inom en begränsad tidsram enormt befriande. Från en enkel live-uppställning - syntar, trumsamplingar, sång, effektpedaler och en basgitarr - kan de fyra bandmedlemmarna dra nytta av sin kreativa dynamik, spela på intuition som ett kollektivt samvete, för att forma improviserade skisser och idéer till sånger. Bandet har turnerat mycket i 2016 i Europa, Sydamerika och Nordamerika och har också hittat tid att skriva låtar till ett nytt album. I januari 2017 börjar Liima spela in sitt andra album. Albumet samproduceras av Chris Taylor från Grizzly Bear och förväntas släppas hösten 2017.

“…weird in all the right ways” – The Line of Best Fit

“Without a doubt, one of the most exciting projects in music.” – The 405

“It’s fucking perfection.” – Echoes and Dust

I siffror

24 st

ska gå på detta evenemang (källa: Facebook)

112 st

har besökt evenemanget på Göteborg.info
KARTA
Visar platsen där evenemanget utspelar sig(OCEANEN). Positionen är angiven av den som lagt upp evenemanget. Liima, OCEANEN

POPULÄRT I Göteborg JUST NU:

Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang
Hett evenemang

HITTA EVENEMANG & BILJETTER

På Göteborg.info kan du söka evenemang, biljetter och tillställningar från stora och små arrangörer i Göteborg. Skriv in ett namn, välj datum eller bara tryck på sök.

Namn (Valfritt)

Från

Till

Välj leverantör

Nöje.se   Tickster   Showtic   Biljettforum   Ticketmaster   Facebook

Sortera efter

 

Juni